העברת מט”ח לחו”ל

תמונה להמחשה מטבעות חוץ
תוכן עניינים

העברת מט”ח לחו”ל הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום של רבים מאיתנו, בין אם מדובר בתשלום עבור קניית דירה בחו”ל, ייבוא מחו”ל, או תמיכה בבני משפחה הגרים מעבר לים. אך בעוד שהצורך ברור, הבחירה בין שירותי הבנקים המסורתיים לבין חברות פרטיות להעברת כספים יכולה להיות מבלבלת. כל אפשרות מציעה יתרונות וחסרונות משלה, וההחלטה הנכונה עשויה לחסוך לכם זמן, כסף וכאבי ראש. במדריך זה, נצלול לעומק ההבדלים המשמעותיים בין שתי האפשרויות, ונספק לכם את המידע הדרוש כדי לקבל החלטה מושכלת בפעם הבאה שתצטרכו להעביר מט”ח לחו”ל.

למה חשוב לדעת איך להעביר מט”ח לחו”ל?

ישנם שלוש סיבות עיקריות:

  • עמלות ושערי חליפין: הבנה טובה של תהליך העברת הכספים מאפשרת לכם לבחור בשיטות עם עמלות נמוכות יותר ולבדוק את שערי ההמרה, שיכולים להשפיע בצורה משמעותית על הסכום הסופי שמגיע ליעדו.
  • עמידה בדרישות רגולטוריות: לכל מדינה יש רגולציות שונות בנוגע להעברות כספים, במיוחד כשמדובר בסכומים גדולים. ידיעת החוקים והנהלים תמנע עיכובים ואף סנקציות רגולטוריות.
  • ביטחון והגנה על כספים: העברת כסף בין מדינות עלולה לחשוף אתכם לסיכונים כמו הונאות או גניבות. שימוש בשירותי העברה מוכרים ובטוחים, והבנה של תהליך ההעברה, יסייעו לשמור על כספיכם.

דגשים חשוב להכיר לפני ביצוע העברות מט”ח לחו”ל

לפני שאתם מבצעים העברת מט”ח לחו”ל, יש כמה דברים חשובים שכדאי לקחת בחשבון. ראשית, אם ההעברה כוללת המרה של מטבעות, חשוב לבדוק את שערי החליפין. אפילו הפרש קטן בשער עשוי להשפיע משמעותית על הסכום הסופי שיגיע ליעד. בנוסף, יש לקחת בחשבון את העמלות שהבנק או שירותי ההעברה גובים. מומלץ להשוות בין ספקים שונים כדי למצוא את העסקה המשתלמת ביותר מבחינת עמלות. כמו כן, כל חברה יכולה להציע לכם משהו אחר.
מעבר לכך, חשוב לשים לב לזמן שלוקח להשלמת העברה לחו”ל. תהליך זה עשוי לקחת מספר ימים, ולכן כדאי לבדוק את משך זמן העיבוד, במיוחד אם מדובר במקרה דחוף. פרט נוסף שאסור לזלזל בו הוא דיוק בפרטי החשבון. חובה לוודא שכל הפרטים — שם המוטב, מספר החשבון, וקודי IBAN או קוד SWIFT — מדוייקים. כל טעות קטנה עלולה לגרום לעיכובים מיותרים ואף במקרים חריגים להפסד הכספים.

בכל מדינה יש חוקים משלה בנוגע להעברות כספים, ובמקרים מסוימים תידרשו לדווח על העברה של סכומים מסוימים כדי לעמוד בדרישות החוק. כדי להימנע מבעיות משפטיות, ודאו שאתם בקיאים בדרישות החוקיות הרלוונטיות.

טיפ חשוב נוסף הוא שרצוי להשתמש רק בשירותים מוכרים ומאובטחים, לוודא שהבנק או השירות מציעים רמת אבטחה גבוהה שתגן על המידע האישי ועל הכסף עצמו. קיימים גם מסלולי העברה חלופיים, כמו חברות העברות כספים המתמחות בהעברות בינלאומיות, שמציעות עמלות נמוכות יותר וזמני העברה מהירים יותר. מומלץ לשקול את האפשרות הזו.

להצעת מחיר להעברת מט"ח לחול

מהן האפשרויות להעברות מט”ח לחו”ל?

אלטשולר שחם 

פייננשל סרביסיס חלק מקבוצת אלטשולר שחם, החברה מציעה שירותי המרת מט”ח בשערי מסחר והעברות כספים בינלאומיות עם דגש על מקצועיות, שקיפות וביטחון פיננסי. השירותים מותאמים במיוחד ללקוחות פרטיים ועסקיים המעוניינים להעביר סכומים גדולים ולחסוך בעמלות.

יתרונות: חברת בת של אחת מן החברות הפיננסיות הגדולות בישראל. איכות השירות, העמלות הזולות והאפשרות לקבל כלים שבדר”כ לא מוצעים לאדם הפרטי (גידור, פיקדונות), נותנים לאטלשולר יתרון משמעותי. החברה עובדת עם שער מסחר, כך שניתן לנסות לתזמן את הרכישה/מכירה של המט”ח. העמלה שהחברה גובה בסכומים גבוהים נחשבת משמעותית זולה מהאפשרויות מול הבנקים.
חסרונות: סכום מינימום להעברה הינו 50,000 דולר. כלומר בסכומים מתחת לכך לא ניתן לבצע העברות עם אלטשולר.

קוברסי (Covercy):

פלטפורמה המציעה שירותי העברת מט”ח מהירים ומאובטחים עם דגש על פתרונות נוספים למגזר העסקי ברכישת נדל”ן בחו”ל עם מערכת חדשנית לניהול לקוחות. קוברסי מציעה שערי חליפין תחרותיים, תוך שמירה על עמלות נמוכות ותהליך קל לשימוש.

יתרונות: מערכת אינטרנטית קלילה ופשוטה. תוך זמן קצר תוכלו כבר לקבל הצעה מהירה. החברה מבטחת את הפעילות שלה כך שזה מהווה יתרון קל על יתר החברות בתחום. סכום המינימום של החברה ירד לאחרונה, כך שניתן לבצע העברות בסכומים נמוכים יותר. החברה עובדת על שער מסחר.

חסרונות: מבחינת עמלות לא תמיד תיהיה הכי זולה בסכומים נמוכים, אך ככל הנראה דרכה תוכלו לקבל הצעה הכי מהירה ולבצע את העברה בצורה קלה. בהשוואה לבנקים אין ספק שהחברה תוכל להציע לכם העברות זולות משמעותית.

קליירשיפט (Clearshift):

חברה ישראלית המתמחה בהעברות כספים בינלאומיות עם דגש על שקיפות בתהליך. קליירשיפט מספקת ללקחותיה שער יציג ומוזילה את העלות בהעברות לחו”ל בצורה משמעותית. השירות מותאם במיוחד לצרכי הלקוחות העסקיים והפרטיים.

יתרונות: החברה עובדת עם שער יציג של בנק ישראל לביצוע המרות. העמלות שהחברה גובה נחשבות נמוכות מאוד בתחום העברות הכספים לחו”ל. החברה מנסה לפנות למגזר הלקוחות העסקי שמבצע העברות קבועות, עם עמלות שקשה מאוד להתחרות בהם, אין ספק שהמגזר העסקי יכול להוזיל משמעותית את העמלות שהוא משלם בהעברות לחו”ל באמצעות קליירשיפט.

חסרונות: החברה לא תבצע העברות חד פעמיות ללקוחות פרטיים בסכומים נמוכים אם אין להם חשבון בחו”ל. סכום המינימום של החברה יחסית נמוך, אך היא לא מתעסקת בהעברות קטנות לאנשים פרטים. החברה מבצעת את המכירה/רכישה בשער יציג יום עסקים לאחר שהכספים הגיעו לחשבונה. לא ניתן לבצע תיזמון של הרכישת/מכירה של המט”ח, כך שלעיתים זה עלול להיות חיסרון.

Wise: (לשעבר TransferWise)

פלטפורמה פופולרית להעברות כספים בינלאומיות, המאפשרת ביצוע העברות מהירות בעלות נמוכה ושערי חליפין מצויינים.

יתרונות: מערכת אינטרנטית קלה ונוחה לשימוש. המחירים של וויז נחשבים זולים והיא מציגה ללקחותיה שערי מסחר. אחת החברות הגדולות בעולם בתחום העברות הכספים, החברה מפרסמת שיש לה 16 מיליון לקוחות בעולם, נוכח העובדה שהחברה עובדת בהמון שווקים בעולם דורש מימנה להקפיד לרגולציה קפדנית מאוד. החברה מחזיקה מערך תמיכה בהעברות גדולות.

חסרונות: אין שירות לקוחות בעברית. באופן כללי אם תצטרכו תמיכה תוכלו לקבל זאת רק לאחר שתפתחו משתמש אצל החברה (ללא עלות). מבחינת מחירים בסכומים נמוכים היא יכולה להיות זולה, אבל במחירים גבוהים ככל הנראה תקבלו הצעות טובות יותר מגופים אחרים על אף שהיא שהצעות משתפרות ברגע שהסכומים עולים.

העברת מט”ח באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים:

שימוש בביטקוין או מטבעות קריפטוגרפיים אחרים הופך פופולרי יותר ויותר להעברות בינלאומיות. העברות קריפטו הן מהירות וזולות, אך השימוש בהן דורש ידע טכני מסוים והן כרוכות בסיכון גבוה יותר בשל התנודתיות של השוק. כמו כן הרגולציה בישראל יכולה לתקוע לכם את העברה, במידה ותרצו להעביר את הכסף לבנק, הבנק עלול לא לאפשר זאת.

העברה בנקאית דרך הבנק (Wire Transfer):

זוהי השיטה המסורתית והמוכרת ביותר. דרך הבנק שלכם תוכלו להעביר כספים לחשבון בנק אחר בחו”ל. היתרון בשיטה זו הוא האמינות והביטחון, אך היא לרוב מלווה בעמלות גבוהות וזמני העברה איטיים יחסית (1-7 ימים). בדר”כ הבנקים הכי נוקשים מבחינת כמות המסמכים והצהרות שצריך להעביר ולמלא.

העברות כספים לחו”ל דרך הבנקים בישראל:

יתרונות: הכסף כבר נמצא בחשבון. הפעולה עצמה נחשבת פשוטה, העמלות יכולות להיות אטרקטיביות רק אם אתם מוגדרים כלקוחות מיוחדים עם תנאים עודפים בבנק. רק אז אולי תקבלו הטבות באמת באמת זולות. העברות דרך הבנק נחשבות לבטוחות ומבוססות, עם רמות גבוהות של אבטחת מידע ורגולציה קפדנית.

חסרונות: עמלות גבוהות. רוב העמלה בדרך כלל נגזרת בתוך ההמרה עצמה. הבנקים מבצעים לכם את ההמרה בשערי הבנק, שהם גבוהים משמעותית כמעט ב-1% מהשער המסחר/יציג. מעבר לכך, יש לשלם עמלה המרה ועמלת העברה וגם לפעמים עמלות צד ג’ לבנקים מקשרים. כמו כן חשוב לדעת, שהתהליך של העברת כסף בבנק עשוי להיות מורכב יותר ודורש ניהול ניירת ומסמכים רבים, מה שעלול לגרום לעיכובים.

חברות להעברת מט”ח לחו”ל (Money Transfer Operators):

חברות כמו Western Union או MoneyGram מציעות שירותי העברת כספים מהירים במיוחד, כולל אפשרות לשלוח כסף במזומן. היתרון המרכזי הוא מהירות ההעברה – לעיתים בתוך דקות, אך החיסרון הוא עמלות גבוהות.

העברת מט”ח לחו”ל באמצעות בנק הדואר באמצעות (Western Union):

יתרונות: אין צורך להחזיק בחשבון בנק בבנק הדואר. כל שנדרש הוא הצגת תעודה מזהה ובמקרים מסויימים אישור המעיד על עמידה בדרישות המס, כגון אישור ניכוי מס במקור, על מנת להבטיח שההעברה מתבצעת בהתאם להוראות החוק. העמלות משולמות בהתאם לסכום שאתם מעבירים, ולרוב הן נמוכות יותר מאלו של הבנקים, אך גבוהות מאלו של חברות העברות כספים. העברה שנחשבת יחסית מהירה. הסכומים שניתן להעביר יכולים להיות נמוכים מאוד.

חסרונות: העמלות של בנק הדואר נחשבת גבוה יחסית. בהתחשב באפשרויות האחרות, העמלות לא מאוד אטרקטיביות. בנוסף, אם תבחרו להעביר כסף דרך בנק הדואר, תצטרכו לעשות זאת בסניפי דואר ישראל, כלומר תידרשו להיות פיזית בישראל (אלא אם יש לכם חשבון בבנק הדואר ואתם רשומים לבנקאות בדיגיטל).

העברה מטח לחו”ל באמצעות באמצעות פייפל (PayPal):

יתרונות: פייפל מציעה ממשק נוח מאוד להעברות לחו”ל. מסכומים נמוכים מאוד תוכלו לבצע העברות בקלות. הכסף יגיע מהר בממשק המאובטח של החברה. השירות זמין ביותר מ-200 מדינות, תומך במטבעות שונים, ומאפשר שימוש באתרים, אפליקציות ומכשירים ניידים.

חסרונות: החיסרון המרכזי בפייפל זה העמלות המאוד גבוהות, מצד אחד זה קל להעביר מצד שני בהשוואה לחברות אחרות שמעבירות סכומים קטנים כמו למשל וויז, ההפרשים גדולים.

להצעת מחיר להעברת מט"ח לחו"ל

האם אני צריך לבצע המרה לפני שאני מעביר כסף לחו”ל?

הכל תלוי עם מי מעבירים. אם מבצעים את העברה לחו”ל באמצעות הבנק, רצוי לבצע את התזמון של העברה בשערי מסחר שנראים לכם נוחים. המרות בבנק בדרך כלל יהיו מאוד יקרות. אם יש לכם חשבון דולרי/יורו תוכלו לבצע את ההמרה מתי שתבחרו, למשל בתזמון שנראה לכם שהשער במחיר אטרקטיבי. לאחר שתבצעו זאת תוכלו להחליט מתי לבצע את העברה שלכם. בכל מצב, זוהי לא חובה לבצע המרה לפני בהעברה לחו”ל דרך הבנק. אתם יכולים להחליט מתי אתם רוצים והבנק יבצע את ההמרה במועד הפעולה של העברת הכסף, כמובן באישורכם. אם אתם מבצעים העברה לחו”ל באמצעות חברה שעוסקת בהעברות לחו”ל, אין צורך להמיר את הכסף לפני. החברה מבצעת לכם את הרכישה של המט”ח וכן העברתו ליעד שקבעתם.

האם ישנן הגבלות בביצוע העברת מטבע חוץ לחו”ל? מה התהליך הדרוש?

באופן כללי, אין הגבלות מיוחדות על העברת כספים לחו”ל, אך חשוב לדווח ולשמור על תיעוד מתאים לכל העברה. עבור סכומים גדולים, ייתכן שתצטרכו לצרף מסמכים רלוונטיים, כמו אישור ניכוי מס במקור. הסיבה לכך היא שרשויות המס מבקשות לוודא את מקור הכספים ולהבין כיצד הם הגיעו לידיכם. אם הרכישה קשורה לרכישת נדל”ן, צוואה, מכירה גדולה של מוצר יקר ערך, חשוב לשמור תיעוד כי ברוב המקרים אתם תצטרכו לצרף זאת בדיווח על העברה שלכם לחו”ל.

*כל הסתמכות על המידע בכתבה הינו באחריות המשתמש/ת בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ פיננסי או כל ייעוץ אחר. נדרשת זהירות בהסתמכות על המידע והנתונים המוצגים בו. האתר איננו נושא באחריות על המידע המוצג בו והאחריות הינה על המשתמש/ת.

חברות נוספות

אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מצ
מעבירים כסף לחול בקלות
Send money abroad with Covercy
10 מיליון לקוחות ועסקים מבצעים
Scroll to top