עמלת העברת כסף לחו”ל

תוכן עניינים

עמלת העברת כסף לחול אינה אחידה. גובה העמלה יכול להשתנות באופן משמעותי בין בנק לבנק ושירות לשירות.

 

בביצוע פעולה של העברת כסף לחו”ל משלמים עמלה.עמלה על העברת כספים לחו”ל נגזרת מהסכום שאתם מעבירים ומשתנה מחברה לחברה ומבנק לבנק. ישנן מגוון רחב של עמלות שמשלמים בהעברות כאלו. למשל, עמלת העברה, הוצאות בנק אחר (הוצאות קורספונדנט), עמלת חליפין, עמלת ביצוע פעולה, עמלת קבלת מט”ח(במטבע זר שהתקבל בחשבון שלכם) וכו’. לעמלות בהעברת כסף לחו”ל יש הרבה שמות שחשוב להכיר כי הן נוגסות לכן בכל העברה. עם ידע מקדים ובדיקה מקיפה תוכלו לבקש הנחות או למצוא הצעות טובות יותר.

כמה עולה להעביר כסף לחו”ל?

אם אתם בוחרים להעביר את הכסף שלכם לחו”ל באמצעות מטבע שקלי למטבע זר אחר, אזי אתם תשלמו עמלת המרת מט”ח לחו”ל. העמלה הזו בעצם נגזרת מהפערים בין המטבעות. חשוב לדעת שברגע שהחלטתם לבצע פעולה כזו, הבנק גובה מכם עמלת המרה או בשמה האחר עמלת חליפין.

כמו כן, דרך הבנק ישנן עמלות נוספות שצדדים שלישים יגבו מכם ובנוסף עמלת העברה.

אז בואו נכיר לעומק את העמלות שחלות בהעברות מט”ח לחו”ל

עמלת העברה – עמלה זו נגזרת באחוזים מהסכום שאתם מעבירים. למשל, בבנקים בישראל העמלה יכולה להיות 0.19% מהסכום בהעברה חד- פעמית. אם אתם מבצעים העברה קבועה של מט”ח העמלה יכולה להשתנות. כמובן שגם במיקוח אתם יכולים להשיג הטבות כלשהן שיורידו את גובה העמלה. עמלה זו חלה מכיוון שהבנק מבצע “העברה” של הכסף שלכם מחשבון הבנק שלכם לחשבון אחר. חשוב לדעת שברוב המקרים יש סכום מינימום וסכום מקסימום לגובה העמלה.

עמלת פעולה בערוץ ישיר – עמלה זו בעצם ניגבת על עצם הפעולה דרך הבנק. לרוב זהו סכום קטן, אבל חשוב לדעת שאם אין לכם פטור מעמלות אתם תשלמו עמלה זו.

עמלת צדדים שלישים “הוצאות קורספונדנט” – עמלה זו בעצם ניגבת על ידי בנקים זרים אחרים. ברגע שהעברת כסף לחו”ל יש צד שלישי שקיבל את הכסף, והוא כמובן רוצה את החלק שלו על ביצוע הפעולה שהתבצעה. הבנקים משתמשים במערכת שנקראת מערכת “SWIFT” לביצוע ההעברה, לכן אתם משלמים לבנקים מתווכים על עצם ביצוע הפעולה כי השתמשתם במערכת זו.

עמלת המרה/חליפין – עמלה זו נגזרת באחוזים מהסכום שאתם מעבירים. בביצוע המרת מטבע שקלי למטבע זר דרך הבנק אתם משלמים לבנק תמורת השקלים שלכם “שער מכירה” שמפרסם בבנק. שער זה תמיד גבוה יותר מהשער היציג שמפורסם על ידי בנק ישראל וזוהי בדר”כ העמלה בהעברה של מט”ח לחו”ל שתעלה לכם הכי הרבה מכל יתר ההעמלות.

עמלת העברת מט”ח לחו”ל – פערים ששווים בדיקה

הפערים יכולים להיות מאוד גבוהים ורצוי לבדוק טרם ביצוע ההעברה גדולה מה השער היציג של בנק ישראל כדי לדעת כמה אחוזים אתם הולכים לשלם על ההעברה שלכם כיוון שללא ספק ישנן דרכים לחסוך ולהוזיל בהעברת הכסף לחו”ל כשאתם מבצעים את העברות הללו עם חברות כמו: קוברסי או קלירשיפט או וויז אתם משלמים עמלות ידועות מראש ללא הפתעות בדרך. השערים ברוב המקרים יהיו טובים מהבנקים.

אז אחרי שהבנו איזה עמלות יש שאתם מעבירים מט”ח לחו”ל, אנחנו מציעים לכם לקבל מאיתנו הצעה ולראות כמה כסף אנחנו יכולים לחסוך לכם בהעברת המט”ח שלכם לחו”ל, בין אם היא קבועה ובין אם היא חד פעמית.

רוצים לחסוך בעמלת העברת כסף לחו"ל? לחצו

*כל הסתמכות על המידע בכתבה הינו באחריות המשתמש/ת בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ פיננסי או כל ייעוץ אחר. נדרשת זהירות בהסתמכות על המידע והנתונים המוצגים בו. האתר איננו נושא באחריות על המידע המוצג בו והאחריות הינה על המשתמש/ת.

חברות נוספות

אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס מצ
מעבירים כסף לחול בקלות
Send money abroad with Covercy
10 מיליון לקוחות ועסקים מבצעים
Scroll to top